Gabriel Mălăncioiu

(*1979)

Născut în anul 1979 la Braşov, GABRIEL MĂLĂNCIOIU a absolvit Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din localitatea natală în anul 1997. Între anii 1997-2002 a urmat cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi, în paralel, între anii 2000-2005, cele ale Facultăţii de Muzică din Timişoara.

Din anul 2001 a început studiul compoziţiei sub îndrumarea maestrului Remus Georgescu, iar din anul 2005 urmează cursurile de masterat în compoziţie cu acad. dr. Cornel Ţăranu la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Din anul 2007 este doctorand în compoziţie sub îndrumarea prof. univ. dr. Adrian Pop în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”.

A luat parte la cursuri de compoziţie ţinute de Aurel Stroe, Doina Rotaru, Octavian Nemescu, Sorin Lerescu, Erik Peters (Suedia), Marian Borkowski (Polonia), Kevin Ernste (USA), Gregory Mertl (USA). În 2008 şi 2009 a participat la cursuri de compoziţie în cadrul Sommerakademie Prag-Wien-Budapest (Austria) ţinute de Nigel Osborne (Marea Britanie), Klangforum Wien (Austria) şi Hans Tutschku (USA). În 2010 a participat la cursuri de compoziţie în cadrul International Bartók Festival (Ungaria) ţinute de Gyula Csapó (Canada / Ungaria). Lucrările lui au fost interpretate în cadrul unor festivaluri precum Festivalul Internaţional Timişoara Muzicală, SommerAkademie Prag-Wien-Budapest (Austria), Bar Harbor Brass Week (USA), International Bartók Festival (Ungaria). Este membru stagiar al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi al Secţiunii Naţionale Române a Societăţii Internaţionale de Muzică Contemporană. În prezent, Gabriel Mălăncioiu predă în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Muzică.

 

 

Foto credit: Ștefan Firca

Scroll to top